Експрезидент України Петро Порошенко зараз за кордоном, повідомляє видання "Країна". 28 липня на чартерному рейсі Київ - Стамбул з аеропорту "Київ" (Жуляни) вилетіли сам Порошенка, його син Олексій з дружиною Юлією і донькою Єлизаветою. Пізніше з Стамбула цей літак відправився в Дубай, де сів в 00:54 за Києву і Москві, після чого зник з системи.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Частина сімейства Порошенків виїхала з країни ще раніше - 23 липня. Рейсовим літаком Київ - Мюнхен у Німеччину відлетіли колишня перша леді Марина Порошенко, її дочки Євгенія і Олександра і син Михайло.

Через день після того, як Порошенко залишив країну, в одному з найпопулярніших онлайн-ЗМІ України - "Українській правді" вийшло інтерв'ю, яке він дав главреду УП Севгиль Мусаєвій. Цей матеріал з'явився ближче до опівночі 29 липня. Так, жорстко розкритикував інтерв'ю міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Адже інтерв'ю Порошенка почалося зі звинувачень у адресу поліції. Так він прокоментував результат своєї політсили - 8,1% на загальнодержавному рівні і два місця в мажоритарних округах.

За його словами, "Європейська солідарність" могла б взяти і на 15-20% більше, якби не було політичних сил, які набрали 1-3% на виборах.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зараз в українському суспільстві, за його словами, панують два почуття: надія і тривога.

Серед феномену цієї кампанії Порошенко назвав те, що майже сотня людей з "Слуги народу", за його словами, пройшли лише на почуттях людей, не володіючи ніяким досвідом політичної діяльності і навіть вищою освітою.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

За словами Порошенка, кампанія, проведена Володимиром Зеленським, була блискучою. Також досить часто Порошенко вживав прізвище медіаексперта Анатолія Шарія. Так, Порошенко згадав використані проти нього повітряні кульки прихильників Шарія. При цьому він приписав їх Зеленському. Коли Мусаєва поправила п'ятого президента, той відповів:

"Я не виключаю, що ті люди, які передавали їх Шарію, мали відношення до тому числі і до панові Зеленському", - відзначив Порошенко.

Не одного лише Шарія та Зеленського згадав Порошенко. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, як і Порошенко, має вінницький бекграунд, був одним з тих, про ком багато говорив п'ятий президент. На питання Мусаєвої, ображається він на Гройсмана, лідер "Європейської солідарності" підкреслив: ні. Натомісць сам Гройсман продовжує бунт проти колишнього приятеля.

У інтерв'ю Мусаєва торкнулася і найближчих соратників екс-президента - Ігоря Кононенка і Олександра Грановського. За словами Порошенка, ті зараз на відпочинку, і він з ними не спілкується. А так у їх загальної партії - "Європейської солідарності" - є майбутнє, запевняє він.

Нагадаємо, Михайло Шнайдер показав майбутнє Петра Порошенка і Володимира Гройсмана.

Як повідомляв портал Знай.uа, Петра Порошенка звинуватив у брехні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Також портал Знай.uа писав, що Андрію Богдану пропонували хабар "смотрящі" Віталія Кличка.