У команді президента України Володимира Зеленського заявили, що планують провести велику приватизацію державних банків.

Про це розповів заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук в інтерв'ю Bloomberg.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Банки повинні бути продані в першу чергу. Я хочу, щоб 10 великих системних банків зайшли в Україну. Для цього нам потрібно продемонструвати економічне зростання, незалежність банківського регулятора - Національного банку, і налагодити роботу судової системи", — зазначив він.

За словами Гончарука, на продаж можуть бути виставлені також міноритарні частки в Укрзалізниці та Укрпошті. Окрім того, Гончарук також розповів, що Україна планує у вересні домовитися з Міжнародним валютним фондом про нову програму співпраці.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Олексій Гончарук
Олексій Гончарук

"МВФ є нашим стратегічним партнером. Ми безумовно прагнемо отримати ще одну програму", — наголосив він, додавши, що Україна хоче отримати програму на 3 або 4 роки.

За словами заступника голови Офісу президента, влада націлена прискорити економічне зростання до 5% і вище. Заступник голови Офісу президента також зазначив, що дефіцит держбюджету має бути знижений.

Гончарук заявив, що скасування в Україні мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та запуск ринку землі планується вже у 2019 році.

Олексій Гончарук
Олексій Гончарук

"Коли ми покажемо зміни в підході до приватизації, продажу сільгоспугідь, залучимо пару великих компаній для видобутку природних ресурсів — все це дасть чіткі сигнали про те, що правила змінилися", — сказав він.

Нагадаємо, що Зеленського обожнюють діти: розбудили заради фото з президентом в економ-класі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Пальчевський порадив Зеленському "таємного душителя": "Хто наступний? Він ще булавою не награвся".

Також Знай.uа" писав, Зеленський підписав важливий указ про доступ до держпослуг: як працюватиме "цифровий скачок".