Головне управління СБУ почало розслідувати, чи був причетний до підготовки документів, які сприяли окупації Криму, Андрій Портнов.

Ця інформація стала відома з рішення Херсонського міського суду, передає Прямий.

За даними документа, що СБУ почала своє розслідування з перевірки публікації в медіа під назвою як "Проект постанови ВР АРК під час початку окупації готував Портнов".

Слідчий СБУ подав заяву до суду з проханням дати тимчасовий доступ до записів телефонної розмови між радником президента Росії Сергія Глазьєва і, що вірогідніше всього, голови ВР АРК Володимира Константинова. Розмова цей записали 01 березня 2014 і не виключено, що в ньому згадувався Портнов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

До цього СБУ просило Військову прокуратору дати доступ до записів, адже вони могли б довести або спростувати вину Портнова. Військова прокуратура відмовила: записи з розмовами Глазьєва, оголошеного в розшук, є слідчою таємницею.

З-за цього СБУ звернулося до суду і виграла його. Позов схвалили, тимчасовий доступ до записів діє до 26 серпня і не може бути оскаржен.

Нагадаємо, раніше Портнова завели справу за підозрою в державній зраді.

Також Знай.ua писав, що Портнов повідомив про арешт рахунків Порошенко.

Ще Портал Знай.ua розповідав, що Портнов передав полум'яний "привіт" Порошенку обшуками у Бірюкова.