9 серпня, у Міжнародний день корінних народів світу, Мустафа Джемільов, лідер кримських татар, на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським обговорив питання створення кримськотатарської національної автономії.

Мустафа Джемільов зустрічався з Володимиром Зеленським разом з президентом Світового конгресу кримських татар Рефатом Чубаровим і представником президента в АРК - Антоном Кориневичем. Крім інших питань, вони підняли на обговорення переспективу створення кримськотатарської національної автономії, як повідомляє ATR.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Мустафа Джемільов після зустрічі сказав журналістам, що Зеленський підтримав його ідею і готовий створити конституційну комісію, а потім внести в парламент проект закону про створення кримськотатарської автономії. Як сказав Джемілєв, ситуація в Україні дає надію на успіх. І незабаром президент Росії Володимир Путін може отримати несподіваний удар.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми повідомили (президента - ред.), що робоча група закінчила роботу, і справа за тим, щоб подати (законопроект - ред.) у Верховну Раду. Зараз сприятлива ситуація в країні, велика фракція, і якщо буде воля президента, то прохідність цього законопроекту дуже перспективна. Ми побачили готовність самого президента, і якщо він зможе донести свою точку зору - за винятком деяких груп, які є в "Слуги народу", - то буде так, як скаже президент", - заявив Джемільов .

Джемільов також зазначив, що вже готові поправки до 10 чолі Конституации. Залишилося дочекатися винесення на розгляд новим депутатам Верховної Ради. Лідер кримських татар сказав, що навіть заручившись підтримкою президента, не можна гарантувати, що закон зможе набрати 300 голосів, які необхідні для його прийняття.

Нагадаємо, раніше Ердоган потужно підтримав Зеленського.

Також Знай.uа писав, що Зеленський зустрівся з кримськотатарськими лідерами.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський публічно розніс Путіна.