30 тисяч пачок/годину – рівно з такою швидкістю Україна постачає нелегальні цигарки в ЄС будучи за цим показником країною номер один у світі. Україна є найбільшим у світі постачальником сигарет в країни ЄС.

Такою інформацією поділився журналіст телеканалу "1+1" Євген Плинський на своєму YouTube-каналі. Він назвав це розслідування найповнішим по даній темі.

цигарки
цигарки

"Ми - справжній контрабандний хаб і центр тяжіння нелегальних сигарет для європейців зі всього світу. А наша західна межа - решето, через яке все це на них і валиться. Цей факт був озвучений на першому розносі митниці Володимиром Зеленським" - переконаний Плинский.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Журналіст упевнений, що саме люди Порошенка побудували систему, при якій Україна стала для європейців головною тютюновою проблемою і це підтверджується офіційними цифрами їх же розслідувань.

"Контрабанда існує унаслідок різниці ціни за пачку в Європі і у нас. В Україні - це 30 грн, а ставка акцизу - 20 грн. А в Європі ставка акцизу може бути і 100 грн"

Плинський впевнений, що саме різниця у податках є головною причиною виникнення контрабанди. Найбільше нелегальні цигарки запитують у Англії і Німеччині. Так як саме там найбільше можуть заробити контрабандисти.

Журналіст наводить приклад того, як російська окупація на Донбасі та проведення АТО дало потужну "подушку" для постачання нелегальних сигарет. Так як це непідконтрольна територія і коли сигарети туди заїжджають, то, по факту, для спостережних служб накшталт OLAF (Європейське бюро по боротьбі з шахрайством) - пропадають. А насправді - благополучно добираються до України, звідки кочують контрабандою по всьому світу, приносячи гроші своїм розповсюджувачам.

Однак, у бюро не дурні сидять і вони регуляно повідомляють в СБУ про можливі контрабанди. СБУ примає "дзвіночок" і показово затримує контрабандистів (статті і сюжети про це можуть бачити всі українці), рапортує в OLAF та бюро викреслює "контрабандний контейнер" із списку. А СБУ заарештовує товар на ліцензійний склад, звідки контрабанда згодом загадково зникає. Плинський переконаний, що в СБУ цим моментом займається такий собі Євген Рубежной, ставленик Яреми, який після призначення "осідлав" сферу контрабанди.

На кордоні України є одне велике вікно з гарантією недоторканності від європейців, через яке проходить 80% всього нелегального потоку сигарет. Це ділянка українського кордону з Угорщиною. Контрабанда сигарет з України в Європу через Угорщину - це елемент тіньової програми підтримки угорського сепаратизму в Закарпатті. Яку курує особисто прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Орбан дуже хитрий чоловік. Він спить і бачить Закарпаття в складі Угорщини.

"Не маючи можливості фізичного захоплення Закарпаття, Орбан вже кілька років веде гібридне захоплення наших територій."

Нагадаємо, що львівські прикордонники накрили турка із краденими автівками: рвався до Польщі "на заробітки"

Раніше портал "Знай.ua" писав, що в Одесі накрили гігантську "ничку" з цигарками і алкоголем: сто грамів гидоти - і реанімація

Також портал "Знай.ua" інформував, що ворожка" витягнула з молодої львів'янки цілий статок