Стали відомі подробиці важливої зустрічі президента Володимира Зеленського з директором Світового банку Девідом Мелпасом

Про це глава Світового банку написав у своєму особистому колонці для видання Financial Times, передає Politeka.

Наголошується, що зустріч пройшла успішно, і Україна отримала серйозних фінансових іншому, який «готовий допомагати».

Так, президент Володимир Зеленський на зустрічі з Девідом Мелпасом заявив про плани провести земельну реформу, завершити анбандлинг «Нафтогазу», демонополізувати економіку та державні підприємства, а також пообіцяв поважати незалежність НБУ.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За підсумками зустрічі, після якої Девід Мелпас залишився задоволений, директор Світового банку перерахував основні кроки, необхідні для прискорення економічного зростання України.

«Критично важливим першим кроком є залучення великих інвестицій. Для цього Україні потрібно дозволити ринкову конкуренцію, ліквідувати монополії і зміцнити верховенство права. Державні підприємства присутні майже в 30 секторах економіки і займають значну частку ринку більш ніж на половині ринків, де вони працюють», — затверджує фінансовий експерт.

Що стосується банківської сфери, то Девід Мелпас порадив Україні запровадити механізм списання повністю забезпечених непрацюючих кредитів, а також гарантувати менеджменту та наглядових рад банків захист від необґрунтованого судового переслідування. На зустрічі він також закликав главу держави Володимира Зеленського як можна швидше завершити призначення незалежних наглядових рад у держбанки і захистити незалежність Нацбанку.

Нагадаємо, як Андрій Богдан відсвяткував День Незалежності, - ЗМІ.


Як повідомляв раніше Знай.uа, День незалежності 2019: скільки вихідних буде свято.


Також Знай.uа писав про те, що Сумська дала Зеленському порада року, стосується кожного українця.