Вадим Рабінович поклав у свою кишеню 75 мільйонів гривень, які він "заробив" на продаж землі Бабиного Яру. І "заробив" недарма написано в лапках, тому що, по факту, він їх просто отримав шахрайством. Про це повідомляє блогер Василь Крутчак і надає в доказ відповідні документи.

Вадим Рабинович
Вадим Рабинович

"Протягом 12 років Голова Всеукраїнського єврейського конгресу, народний депутат України і громадянин Ізраїлю Вадим/Давид Рабінович обіцяв побудувати Меморіал в пам'ять загиблих у Бабиному Яру. Для цього шахрайським шляхом вибив землю у київської громади. А потім цю землю ... продав. Я публікую документи, які свідчать, що Вадим Рабинович за перепродаж землі в Бабиному Яру отримав через Павла Фукса 2 700 000 доларів (75 млн гривень). Це той самий горезвісний забудовник Москви, колишній харків'янин, який зараз фінансує політичну кар'єру Рабіновича."

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Схема була розпочата 18 травня 2005 року, коли Вадим Рабинович заснував благодійну організацію "Фонд пам'яті «Бабин Яр»" і став головою правління в ній. Як вказується в документах, організація була створена з метою отримання в оренду земельних ділянок у Бабиному Яру загальною площею 7,8 га. Мова йшла про місце, де під час Другої світової війни нацисти розстріляли понад 100 000 євреїв.

Вже через три місяці "Фонд пам'яті «Бабин Яр»" підготував проекти договорів про передачу в оренду земельної ділянки розміром 2,3 га на 25 років для побудови меморіального комплексу« Бабин Яр »і його обслуговування, а також про оренду ділянки розміром 5, 5 га на 5 років для облаштування прилеглої території.

За 7 років володіння землею Рабинович нічого там не побудував. Але в грудні 2015 року вже новий мер Віталій Кличко продовжив Рабиновичу договір про оренду земельної ділянки розміром 5,5 га.
В 2017 Рабінович вирішив продати землю тим, хто дійсно збирається будувати меморіал - міжнародної організації "Меморіал Голокосту «Бабин Яр»". Оскільки формально продати орендовану землю Рабинович не міг, він продав новим благодійникам ... свою організацію. Причому одночасно депутат-бізнесмен вирішив приховати свою участь у цій афері: 22 травня 2017 він вийшов з "Фонду пам'яті «Бабин Яр»", а новим головою організації став його політичний спонсор та партнер Павло Фукс.
19 жовтня 2017 відбулося підписання «договору про компенсацію» між Фуксом і генеральним директором "Меморіалу Голокосту «Бабин Яр»" , відомим польським політиком Марек Сівець. Згідно з договором, на рахунку Павла Фукса для нього і його партнерів повинні бути переведені 2700000 доларів у гривневому еквіваленті (зараз приблизно 75 млн гривень).

Таким чином, "благодійність" на горі єврейського народу принесла голови партії "За життя" 75 000 000 гривень. Новим власникам землі Вадим Рабинович передав і борги по оренді за все марно витрачені роки, які становлять понад 7 млн гривень.

Нагадаємо, слуга народу з Снятина вразив безграмотністю.

Як повідомляв Знай.uа казино, проституція, марихуана: Знай з'ясував, що нова Рада легалізує в першу чергу.

Також, Знай.uа писав, в Україні спростили отримання громадянства: чим загрожує указ Зеленського.