Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки зустрічі із польським лідером Анджеєм Дудою. Про це український гарант написав допис на своїй сторінці у Фейсбук.

"Не відлига у відносинах, а прорив – я так охарактеризував би підсумки першого дня мого візиту до Польщі. Ми зрушили з місця процес відновлення історичної справедливості: під нашим з Анджеєм Дудою патронатом буде відновлена робоча група зі, скажімо так, "обнулення" взаємних претензій", - написав президент на своїй сторінці у Фейсбук.

Зокрема, маються на увазі спільні експедиції, як займатимуться пошуком і перепохованням на батьківщині загиблих польських та українських вояків і мирного населення. Це було дуже болюче питання, але величезна взаємна повага, політична воля будувати дружні стратегічні відносини України та Польщі допоможуть нам завершити цю роботу й перегорнути болючі сторінки спільної історії. Ми будемо не лише взаємно дбати про пам’ятники та поховання українців у Польщі та поляків в Україні, але я також запропонував звести на кордоні Меморіал примирення.

Не відлига у відносинах, а прорив – я так охарактеризував би підсумки першого дня мого візиту до Польщі. Ми зрушили з...

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
Geplaatst door Володимир Зеленський op Zaterdag 31 augustus 2019

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У день початку Другої світової війни ми обов’язково згадаємо, що понад 100 тисяч українців під польськими прапорами боронили у 1939 році Польщу від нацистської навали. Етнічні українці були другою за чисельністю національною групою у польській армії.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

Також Зеленський підкреслив, що домовилися розв’язати проблему з вантажоперевезеннями через українсько-польський кордон. В енергетичній сфері ми обговорили співпрацю у форматі Вашингтон – Варшава – Київ. Візит триває. 1 вересня ще багато важливих справ і зустрічей.

І висловив сподівання, що якнайбільше закордонних візитів будуть такими ж змістовними.

Нагадаємо, приїзд Зеленського та урочиста присяга слуг народу: онлайн-трансляція з нової Ради.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков зі "Слуги народу" не стримався перед матерями загиблих героїв: сльози текли градом, фото.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.