Про візит Володимира Зеленського в Польщу ы зміна пріоритетів у зовнішній політиці України, розповів у огляді Юрій Романеко, відомий український політолог. Так, злегка прижартовуючи він зазначив, що літо завершилось і пора брати "політичного бика за гіллясті роги".

Читайте Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Романенка, він оцінює цей візит дуже позитивно. Адже Зеленський одним махом, своєю наполегливістю вирішив багато важливих для України питань.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Президент України Володимир Зеленський провів успішний візит до Польщі, де був укладений Меморандум між Польщею, Україною і США про постачання зрідженого газу з 2021 року. Чим зовнішня політика Зеленського відрізняється від зовнішньої політики Петра Порошенка", - сказав Романенко.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Анджей Дуда
Анджей Дуда

Що таке для Зеленського мейн-стрім? Це для нього прагматична зовнішня політика про гроші.

"Ми постійно говоримо про демократію. В результаті наші партнери в наших проблемах погрузли настільки, що їх об’єктивно ці проблеми почали дратувати", - зазначає Романенко.

Тому Зеленський не каже, що ми молода команда - рятуйте нас, давайте гроші і ми все зробимо. Ні, в нь7о ключова ціль - піднести Україну.

"Дуже серйозна ластівка, яка вискочила під час польського візиту - це меморандум про енергетичну кооперацію між Україною, Польщею і США стосовно поставок скрапленого газу через Польщу", - каже Романенко, додаючи, що саме для України це питання є доленосним.

Нагадаємо, Романенко підказав Зеленському, як повторити успіх Туреччини в Україні: автобани, аеропорти, плотини - і це тільки початок.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський відверто розповів про кортежі та перекриття доріг.

Також портал Знай.uа писав, що Лукашенко "наїхав" на Зеленського через велосипед: "Все зіпсував..."