Депутати Європарламенту закликали Україну не передавати Росії в рамках обміну полоненими бойовика "ДНР" Володимира Цемаха, який зараз знаходиться у Києві під арештом і вважається підозрюваним у справі про знищення "Боїнга" рейсу MH17.

У середу, 4 вересня 40 депутатів Європейського парламенту звернулися з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського. Вони просять не допустити видачі Російської Федерації важливого свідка у справі про катастрофу малайзійського Boeing Володимира Цемаха.

Про це повідомила на своєму сайті ініціатор звернення, європарламентар від Нідерландів Каті Пірі.

Євродепутати переконані, що якщо Цемах стане учасником обміну ув'язненими між РФ і Україною, він, ймовірно, зуміє уникнути допиту слідчими міжнародної слідчої групи (JIT), яка веде справу про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі.

"Прохання Росії про видачу українського громадянина досить дивна. Вона свідчить про те, що російський уряд хоче запобігти появі цієї особи в суді", - заявила Пірі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше деякі російські та українські ЗМІ писали про те, що Цемах став перешкодою для здійснення обміну полоненими між Україною і Росією.

Нагадаємо, голова Міжнародної слідчої групи (JIT, ССД), головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке закликав Зеленського не віддавати бойовика Цемаха Росії.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські силовики допитали головного свідка і співучасника трагедії МН17 Цемаха.

Також Знай.ua писав, екс-бойовик "ДНР" Цемах приголомшив зізнанням про катастрофу MH17