Депутати фракції "Голос" зареєстрували альтернативний законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Цю інформацію повідомила в четвер, 5 вересня прес-служба партії.

Новий законопроект передбачає кримінальну відповідальність за придбання чиновниками активів, вартість яких більш ніж на 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи.

партія Вакарчука "Голос"
партія Вакарчука "Голос"

"На відміну від президентського проекту, який в 15 разів збільшує виведену з-під кримінальної відповідальності вартість незаконно придбаних активів (14,4 млн грн), законопроект "Голосу" повертає цей поріг до рівня 3 мільйонів гривень". йдеться в повідомленні прес-служби

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У партії нагадали, що до рішення Конституційного суду про декриміналізацію незаконного збагачення, цей поріг становив 960 тис грн (1 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). "Голос" пропонує зменшити суму, з якої настає кримінальна відповідальність до 3 тис неоподатковуваних мінімумів, що становить близько 3 млн грн.

Святослав Вакарчук, лідер партії "Голос"
Святослав Вакарчук, лідер партії "Голос"

Команда президента у своєму законопроекті №1031 підняла цей поріг до 15 тис неоподатковуваних мінімумів – в даний час це 14,4 млн. У "Голосі" переконані, що якщо президентський законопроект отримає підтримку, корумповані посадові особи зможуть користуватися незаконно набутими активами в 100 разів дорожче свого офіційного доходу без будь-якої кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, після "нападу" на Зеленського Гончаренко вигнали з засідання: дружок Порошенко знову зганьбився.

Як повідомляв Знай.uа, Київ став лідером в престижному рейтингу міст: прогрес на обличчя.

Знай.uа писав, Гончаренко "атакував" Зеленського і поплатився за це: таких коментарів на свою адресу один Порошенко ще не чув.