Президент Росії Володимир Путін та лідер Франції Еммануель Макрон провели телефонні переговори. Вони обговорили обмін полоненими між Україною та РФ, яке відбулося у суботу 7 серпня.

Про це повідомляє видання POLITEKA.

Президенти обох країн вважають цю подію "важливою гуманітарною акцією". Також вони сподіваються, що цей обмін "сприятиме нормалізації російсько-українських відносин".

Сторони зійшлися на думці, що Мінські угоди є основою врегулювання війни на Донбасі, а також виступили за продовження роботи в рамках "нормандського формату". Президент РФ у свою чергу також вкотре заявив, що для цього Україна має виконати домовленості, досягнуті під час попередньої зустрічі у 2016 році.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Еммануель Макрон
Еммануель Макрон

Зазначимо, що обмін полоненими між Росією та Україною відбувся за формулою "35 на 35". Таким чином, в Україну повернулися 11 політв'язнів, 22 незаконно захоплених моряки та 2 співробітники СБУ. З російського СІЗО "Лефортово" приблизно о 8:40 виїхали два автобуси, в яких імовірно перебували наші кремлівські бранці. Вони прилетіли до України у суботу, 7 вересня. Біля трапу їх зустріли родичі та президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Знай.ua веде онлайн-хроніку обміну полоненими між Україною і Росією.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зробив неймовірний подарунок звільненим морякам, українці зворушені: носив місяцями.

Також Знай.ua писав, повернення політв'язнів до України: у Зеленського показали ексклюзивні фото з літака.