Президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування депутатської недоторканності.

Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Верховної Ради.

У даних законопроєкту №7203 вказано, що 11 вересня документ було повернуто до Верховної Ради з підписом президента. Він набуде чинності від 1 січня 2020 року.

Зазначимо, що 3 вересня під час другої сесії Верховної Ради 9-го скликання проголосували за закон про зняття депутатської недоторканності. Законопроєкт №7203 "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)" підтримали 373 нардепи.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Народні депутати під час засідання Верховної Ради 3 вересня також підтримали постанову про направлення законопроєкту про внесення змін до Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи) до Конституційного суду для отримання висновку. Зміни передбачать скорочення депутатського складу, перехід на пропорційну систему та обов'язковий іспит з української мови для кандидатів у нардепи.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відчитав губернатора Рівненщини Коваля.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.