На виступ мера Києва Віталія Кличко щодо затвердженого Кабміном рішення про його звільнення з посади голови КМДА депутати Київради теж відповіли брифінгом. 11 вересня під будівлею столичної мерії вони організували сумісну промову, головною темою якої стали підступні плани діючого міського голови. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Кличко днями підписав злочинний документ

У зверненні до Президента України Володимира Зеленського, що стало частиною заходу, взяли участь троє депутатів Київради: ексмер Києва Олександр Омельченко, Сергій Гусовський та Ілля Сагайдак.

"Днями Кличко підписав документ про мораторій на все будівництво у Києві. На погодження та видачу документації, на все, що знаходиться в стадії забудови на території міста. Я сьогодні питаю голову Департаменту Київради "Ти готувала, візувала?", вона каже "Ні, не буду, він злочинний". Я дзвоню голові Департаменту КМДА і питаю "Лесю, ти готувала, візувала?", вона відповідає "Ні і не буду – це злочин"", – зазначає колишній мер Києва, депутат Київради Олександр Омельченко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як підкреслив ексмер столиці, такі дії напряму пов’язані із оточенням Віталія Кличка.

"Мотивація цього проекту рішення зроблена в угоду тим, хто отримав дозволи на 7 років в оточенні Кличка – їм вистачає. А нові ніхто не зможе почати. Це будуть тисячі судових справ. Це злочин чиновника на рівні голови міста", – наголошує Олександр Омельченко.

Дострокові вибори – не пізніше грудня

Окрім цього, на його думку, негайно потрібно змінювати кадровий підхід команди Кличка.

"Корупція у Києві є прикладом для корупції в Україні – і не тільки фінансово-економічна, а і в кадровій політиці. Кадри – це основа основ. 100 % влади в районах і в місті здобувала фракція і партія БПП та "Європейська солідарність". І тому потрібно повернути Києву районні ради і виконкоми і районні бюджети, а також повернути 100 % ПДФО, бо 10 років мільярди, які надходили Президентам Януковичу і Порошенко розкрадалися. І по-третє – Києву вкрай потрібен новий Закон про столицю", – підкреслює ексмер міста Олександр Омельченко.

А задля попередження "фінансового мародерства" з боку діючої столичної влади колишній мер наголошує на необхідності проведення дострокових місцевих виборів.

"Вибори і міста, і в райони потрібно провести не пізніше грудня. Бо за 2 місяці ця влада, знаючи, що вона програє вибори, буде робити те, що на завершені півроку і влада України, яка крала навіть запасні деталі з машин, що йдуть на фронт. От чого треба нам побоюватися. А необхідні зміни до Закону про столицю необхідно внести вже найближчим часом – до 1 жовтня", – відзначає Олександр Омельченко.

Як зазначав Знай.ua, згідно з проектом закону "Про столицю", позачергові місцеві вибори в Києві мають відбутися 8 грудня. У партії "Слуга народу" зазначають, що все залежить від того, чи буде вчасно написаний і поданий на розгляд закон.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.