Український парламент прийняв рішення про продовження пільгового періоду для "євроблях", під час якого щодо власників таких авто не застосовуватимуться штрафні санкції за порушення митного режиму перебування таких машин в Україні.

Відомо, що за відповідний закон проголосували 284 депутати. Про це пишуть українські ЗМІ.

євробляхи
євробляхи

Таким чином, штрафи з власників "євроблях" не стягуватимуться до 20 листопада 2019 року. Автори законопроекту зазначають, що дана відстрочка буде останньою і більше депутати не продовжуватимуть терміни періоду звільнення власників "євроблях" від штрафів.

Зазначимо, що попередній період звільнення від штрафів тривав до 22 серпня. Тоді набули чинності наступні штрафні санкції:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

-У разі перевищення терміну доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачений штраф у розмірі 8500 гривень ($325).

-Якщо термін перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягне 170 тис. грн ($6510) або автомобіль може бути конфіскований.

-Аналогічні розміри штрафів встановлені і при перевищенні термінів тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення.

-Крім цього, передбачена відповідальність за передачу "евробляхи" у володіння або розпорядження іншій особі, а також її використання в комерційних цілях. При такому порушенні доведеться заплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн ($1302).

Також на цю новину в мережі відреагував активіст руху "Авто Євро Сила" Олександр Чернявський:

1030 проголосували!!! Відстрочка штрафів!!! Дякуэмо ЗЕ команді!!!

Geplaatst door Alexander Chernyavskiy op Donderdag 12 september 2019

Нагадаємо, євробляхерам дали останній шанс: що буде з космічними штрафами і обіцянками Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа штрафи для "євробляхерів": в ГФС розповіли, скільки водіїв "попалися на гарячому".

Знай.uа писав, 170 тисяч і конфіскація: які штрафи для "евробляхеров" діють в Україні сьогодні.