На засіданні парламенту 10 вересня народні депутати приймають закон "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)". Дмитро Разумков впевнений, що такі рішення спрямовані на зміни в державі, тому вирішити це має саме Верховна Рада.

"За" голосують 244 нардепа з фракції "Слуга народу" та один позафракційний. Не дають жодного голосу "Опозиційна платформа — За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос" і група "За майбутнє". Про це повідомляє Gazeta.ua

Ідея подання такого документа належить Володимиру Зеленському. Депутати просили час на ознайомлення і внесення правок. Але Разумков поставив його на голосування в цілому.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Значним підставою для імпічменту може бути вчинення президентом державної зради або іншого злочину. Для цього створюють тимчасову слідчу комісію. В неї повинні входити парламентарії, спеціальний прокурор і слідчі. Комісія звітує перед ВР. Звинувачення повинні підтримати більш як 300 голосами. Висновки по справі дають Конституційний і Верховний суди. Не менш 338 голосами усувають президента від посади. Якщо рішення про його відсторонення не приймають, спікер припиняє процедуру імпічменту і повноваження слідчої комісії.

Політолог Віктор Таран стверджує, що законопроект Зеленського ще раз продублював те, що прописано про імпічмент в Конституції. Також він помітив, що усунути президента від влади практично нереально, дуже непроста процедура.

Сам закон приймали з порушенням регламенту. Нардепи від інших фракцій, не могли внести в нього зміни. З великою ймовірністю — його можуть скасувати через Конституційний суд.

"Слуга народу" продовжує практику, коли перш за все - шоу та піар. Відзвітували суспільству, що прийняли закон, хоча на практиці неможливо реалізувати. Тому це не боротьба з політичною корупцією, а її імітація.

"Слуга народу" хоче показати надзвичайну ефективність і інтенсивність. Швидко голосують, щоб згуртувати фракцію. Мовляв, "ми працюємо краще за всіх". Якщо темп послабиться, повилазять проблеми всередині. Те, що наламають дров — зрозуміло. Але ця швидкість буде дозволяти говорити: "Це давня історія. Ми пішли далеко вперед, а ви нас критикуєте за те".

Нагадаємо, раніше Головне за ніч: зустріч Зеленського з Путіним, подвійна пенсія в Україні та обшуки у соратників Порошенко

Як повідомляв портал "Знай.иа" “Проти мене почнуть кримінальну справу”: Супрун зробила шокуючу заяву

Також Знай.иа" писав, що Зеленський оголосив, коли зустрінеться з Путіним