Національне агентство з питань запобігання корупції не затвердило антикорупційну програму, схвалену депутатами Київради. Як виявилося, зауваження з боку НАЗК викликали одразу кілька пунктів у переліку оцінених корупційних ризиків. Які саме, дізнавалися Знай.ua.

Конфлікт інтересів та гостинність викликали зауваження

Деталі з'ясувалися під час засідання комісії з проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Київської міської ради, що відбулося 26 вересня в будівлі столичної мерії.

"Антикорупційну програму було затверджено ще в червні 2018 року, але після того ми направили її до Національного агентства з питань запобігання корупції – на жаль, отримали від них відмову в затвердженні. Була створена окрема робоча група для опрацювання винесених зауважень. В кінцевому варіанті ми ніби дійшли компромісу і зараз у нас є пропозиції змін до звіту антикорупційних ризиків і програми, які дозволять після їх внесення отримати вже погодження в НАЗК", – зазначає секретар комісії Ігор Хацевич.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Як підкреслив начальник Управління з питань запобігання корупції та контрольно-аналітичної роботи Мар'ян Побединський, одне із зауважень стосується питання ймовірності недотримання депутатами Київради та посадовими особами секретаріату обмежень щодо отримання подарунків.

Також НАЗК не підтримало і пункт оцінених корупційних ризиків про можливість невжиття своєчасних заходів самостійного або зовнішнього врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів під час прийняття рішень та участі в обговореннях депутатами Київради.

Що стосується пункту презентів та інших проявів гостинності, то внесені зміни передбачають лише викреслювання даних слів із положення. Але ж не змінюють їх наявність по суті.

Тож, ми, в свою чергу, надішлемо офіційний запит до столичної адміністрації, аби дізнатися, які суми, взагалі, передбачені на премії та придбання подарунків працівникам мерії.

Відсутність Прокопіва – відмітити в протоколі

В ході засідання "на горіхи" перепало заступнику голови КМДА, секретарю Київради Володимиру Прокопіву, який є головою даної комісії. Він не тільки вчасно не з'явився на обговорення, а взагалі не прийшов.

"В мене є пропозиція записати в протокол, що голова комісії Володимир Прокопів по невідомим причинам, а це означає безпричинно, відсутній сьогодні – ми вимушені були проводити без голови комісії. Він не у відрядженні, не захворів і не виконує десь якісь інші державні доручення, крім партійних – а партійні не враховуються. Він навіть не спромігся зателефонувати і повідомити. Це погано", – наголосив ексмер столиці Олександр Омельченко, іронічно пригадавши в промові причину написання заяви на звільнення Прокопівимзаняття справами своєї політичної партії.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.