Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що йде з посади. Сталося це на фоні скандалу щодо ймовірного тиску президента США Дональда Трампа на Зеленського через “справу Байдена”, про це пишуть різноманітні іноземні ЗМІ.

Як відзначається, від’їзд Волкера з України відбувся вже через кілька днів після розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. Зауважується, що під час розмови президент США ймовірно намагався тиснути на українського колегу з приводу розслідування щодо родини Джо Байдена.

Вже у п’ятницю комітет із закордонних справ Палати представників оголосив про наміри заслухати Курта Волкера, а через кілька годин і надійшло повідомлення про відставку.

"Ми все ще очікуємо почути все, що він знає про цей скандал", – повідомили в Конгресі.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Щоправда, досі невідомо, чи дійсно відбудеться розмова Волкера із комітетом у заплановану дату.

Нагадаємо, що Курта Волкера призначили посланником Держдепартаменту США ще у 2017 році. Практика мати спецпредставників у різних країнах звична для американців, але у випадку України така посада була створена вперше.

Нагадаємо, раніше Трампа теж стосується: після візиту Зеленського спливли невиконані обіцянки США Україні.

Також Знай.uа писав, що Трамп висловив величезне захоплення Зеленським, наш гарант його підкорив: "Ідеально".

Ще Портал Знай.uа повідомляв про телефонну розмову Зеленського з Трампом: розсекретили процедуру запису стенограми.