Президент України Володимир Зеленський був розкритикований за відсутність на події, присвяченій річниці початку розстрілів в Бабиному Яру. 29 вересня пройшли публічні пам'ятні заходи.

Представники іудейських організацій неоднозначно оцінили вчинок українського президента, який проігнорував щорічний захід в Бабиному Яру.

Зеленський відвідав Бабин Яр інкогніто

Голова Об'єднання іудейських релігійних організацій України Яків Блайх прокоментував відсутність Володимира Зеленського, підкресливши, що такий інцидент стався вперше за роки незалежності України.

"Вперше Україна вибрала президента єврея, і вперше за роки незалежності сюди в цей день не прийшов президент України. Він же єврей, йому не треба", - сказав Блайх. Яків Блайх

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Свою думку висловив і головний рабин України Моше Реувен Асман, виступивши на захисти українського гаранта. Він заявив, що Володимир Зеленський нещодавно брав участь у державній церемонії в Бабиному Яру разом з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Зеленський вшанував пам'ять жертв Бабиного Яру

Головний рабин благословив Зеленського і побажав плідної роботи. Окрім того , в пресі з’явилася інформація про те, що Зеленський все-таки був присутній під час урочистостей в Бабиному Яру, але не захотів афішувати свою присутність.

Нагадаємо, раніше Зеленський таки відвідав Бабин Яр, однак інкогніто

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці вшанували пам'ять загиблих у Бабиному Яру

Також "Знай.ua" писав, що Президент України звернувся до українців у зв’язку з 78-ми роковинами трагедії Бабиного Яру