Відомий спортсмен та міський голова Києва Віталій Кличко планує судитися з Кабінетом міністрів, прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та керівником Офісу президента Андрія Богдана. Причиною позову стало рішення про звільнення його з посади голови КМДА. Наразі відповідні документи подані до Окружного адміністративного суду Києва пише радіо “Свобода”

Як відзначається, в одному з позовів Віталій Кличко вимагає визнати протиправними дії уряду щодо про звільнення і просить скасувати відповідну пропозицію прем’єра Гончарука.

Олексій Гончарук

Аргументує це він тим, що його повноваження, як Київського міського голови становлять п’ять років і закінчуються не раніше ніж 16 листопада 2020 року. В іншому документі, який Кличко подав проти керівника Офісу президента Андрія Богдана, зазначив, що той перевищив свої повноваження. А зробив він це саме тоді, коли подав лист щодо звільнення Кличка до Кабміну.

Андрій Богдан

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

“Своїми діями Андрій Богдан, найімовірніше, вчинив кримінальне правопорушення, коли, перевищивши свої повноваження, передбачені чинним законодавством, звернувся до Кабміну. Кабмін взяв участь у цьому правопорушенні і, найімовірніше, вони спробують втягнути президента”, – пояснив адвокат Олексій Шевчук, який представляє інтереси Віталія Кличка у цих справах.

Нині в Офісі президента на ці позови не відреагували.

Нагадаємо, що Кабмін здійснив зміни у кадровому складі. На офіційному сайті оголосили, кого звільнили, а кого призначили на крісло.

Як повідомляв портал Знай.uа, розмитнення "євроблях" озолотило держбюджет України: в рази більше від запланованого.

Також портал Знай.uа писав, які надасть послуги "держава в смартфоні" Володимира Зеленського.