1 жостня сенатор-республіканець Джон Кеннеді анонсував законопроект, який стосується України. Зокрема, документ забороняє близьким родичам американських законодавців і топ-чиновників вести прибутковий бізнес в Україні, повідомляє видання The Hill.

За словами сенатора, підготовлений ним законопроект позбавить членів сімей конгресменів, сенаторів, міністрів, віце-президента і президента можливості отримувати будь-які доходи з України =шляхом ведення бізнесу. Усе тому, аби допомогти позбавитись від шаленої корупції.

"Працювати консультантами, співробітниками, незалежними підрядниками або членами ради директора в українських компаніях, володіти більш ніж 5% акцій будь-яких підприємств, які ведуть бізнес в Україні, чи з Україною буде заборонено", - про це сказано у законопроекті Кеннеді.

засідання уряду
засідання уряду

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Кеннеді впевнено заявив, що уряд України "історично корумпований", і "старші члени нашого уряду не повинні бути частиною цієї поведінки".

"Мій законопроект усуне будь-які прояви невідповідності або потенційного конфлікту інтересів для будь-якого найближчого члена сім’ї високопоставленого чиновника Сполучених Штатів. Найкращий спосіб протистояти спокусі – це правильне виховання, сильний набір цінностей і жорсткі закон", – додав Кеннеді.

Як тільки Конгрес повернеться з двотижневої перерви 14 жовтня, він планує подати законопроект на розгляд. Американські бізнесмени вже зараз бунтують проти такого рішення, адже для багатьох увірветься можливість стабільного і гарного доходу від бізнесу.

Нагадаємо, озвучено головні теми зустрічі Зеленського з Трампом.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленського проінструктували перед зустріччю з Трампом.

Також Знай.ua писав, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Білий дім не має наміру публікувати стенограму розмови Зеленського з Трампом.