Місце звільненого спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера може зайняти Майкл Костів. Така інформація просочилася у ЗМІ.

Так, про це пише видання "Дзеркало тижня" з посиланням на високопоставлені американські джерела.

Повідомляється, що з цього приводу зараз тривають консультації. Відомо також, що 72-річний Майкл Костів міг стати послом США в Україні. Однак після відставки Волкера в Америці вирішили переглянути його кандидату й, можливо, він стане новим спеціальним представником США.

Курт Волкер
Курт Волкер

У Майкла Костіва можуть виникнути деякі труднощі при вступі на посаду спецпредставника, тому що процедура призначення посла потребує затвердження Сенатом.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

72-річний Майкл Костів протягом десяти років працював у ЦРУ, з якого він на початку 80-х пішов після гучного скандалу. Після відставки із ЦРУ Костів близько двадцяти років пропрацював в одній з найбільших у світі нафтогазових корпорацій — Chevron, у якій в 2001–2003 рр. обіймав посаду віце-президента з міжнародних урядових справ.

З 2011-го й по теперішній час Костів обіймає посаду віце-президента Американської асоціації геологів-нафтовиків (AAPG). А із січня 2017-го також є радником директора Національної розвідки Дэна Коутса. Костів володіє українською, італійською, польською та іспонською мовами.

Нагадаємо, що президент Америки Дональд Трамп розлютився після того, як журналіст поставив йому питання про телефонну розмову з українським президентом Дональдом Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський відмовив Трампу, в розслідуванні по Байдену поставлено крапку: "Ми незалежна країна".

Також Знай. ua писав, що адвокат Трампа Джуліані "злив" переписку з Волкером: що говорили про Зеленського та Україну.