Агентство TRUMAN, яке займається вирішенням проблем українського бізнесу, готує звіт, в якому порахувало за допомогою свого індексу, як змінилися в період з 1 квітня по 1 жовтня 2019 року відносини між Україною і НАТО, повідомляє Telegram-канал Шептун.

У 2018 році в Законі про національну безпеку вже згадувалися головні умови, які Україна повинна виконати, щоб вступити в НАТО.

В аналізі агентство простежило, які зміни відбулися в країні і підсумували, що вони є головними показниками того, що Україна справді хоче інтегруватися в НАТО.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Показником бажання України вступити в НАТО будуть наступні реформи:

  1. прийняття законопроекту про розвідку;
  2. затвердження закону про поводження з державною таємницею і секретною інформацією;
  3. прийняття закону про Службу безпеки України, згідно з яким СБУ позбавлять повноважень, яких у неї не повинно бути, по розслідуванню економічних злочинів;
  4. формування парламентського комітету з нагляду за СБУ і розвідкою;
  5. проведення реформи промисловості та закупівель, у тому числі, закон Про державне оборонне замовлення.

Нагадаємо, раніше вступ України до НАТО: Зеленський провів доленосну зустріч з Столтенбергом.

Також Знай.uа писав, що нардепи зі "Слуги народу" очолили делегації в ОБСЄ і НАТО: хто буде представляти інтереси України.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Майкл Костів може стати новим спецпредставником Держдепартаменту США: що відомо про ймовірного наступника Волкера.