8 жовтня спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову виповнилось 36 років. Варто відзначити його стрімку кар'єру – за рік він пройшов шлях від політичного консультанта до голови українського парламенту. Найцікавіші факти про нього склали "Вести".

Дмитро Разумков є старшим сином покійного першого помічника Леоніда Кучми Олександра Разумкова. Його мати народна артистка України Наталя Кудря.

Олександр Разумков

Наталя Кудря

Також у політика є зведений брат Гліб, який народився у цивільному шлюбі Олександра Разумкова та головного редактора "Дзеркало тижня" Юлії Мостової. Потім Мостова вийшла заміж за Анатолія Гриценка, який усиновив хлопчика.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

молодший брат Разумкова Гліб

Разумков одружений з донькою ексмера Миколаєва Володимира Чайки Юлією. Подружжя виховує двох синів - Олексія та Олександра.

Дмитро Разумков з дружиною Юлією Чайкою

Спікер Ради закінчив Національний університет державної податкової служби ("Правознавство") та Київський інститут міжнародних відносин ("Міжнародні економічні відносини").

З 2006 по 2010 рік він перебував у Партії регіонів. Покинув її відразу після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича. Сам Разумков заявляв, що ніколи не був політтехнологом "регіоналів".

Політик принципово говорить російською, щоб показати РФ, що "в Україні не утискають права російськомовних і їх не потрібно захищати".

Разумков - директор та керуючий партнер "Ukrainian Politconsulting Group". Його партнери – Неллі Яковлєва і Василь Мокан. Обидва в 2019 році стали народними депутатами від партії “Слуга народу”.

На сім'ю Разумкова записані 4 земельних ділянки та 11 квартир, всі вони розташовані в Києві та Миколаєві. Офіційною власницею миколаївської нерухомості є Юлія Чайка.

Нагадаємо, Разумков заявив, що Рада через місяць може прийняти законопроект про скасування депутатської недоторканності.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков назвав моменти, які влада не переступить, коли буде стверджувати закон про особливий статус Донбасу.

Також портал Знай.uа писав, що Разумков зі "Слуги народу" терміново звернувся до українців через Донбас.