Президент України Володимир Зеленський підписав закон про охорону географічних найменувань. Згідно нього законодавство України повинне адаптуватися до законодавства ЄС. Про це стало відомо з повідомлення на сайті Офісу президента.

Законом будуть регулюватися відносини в областя інтелектуальної власності щодо правової охорони географічних найменувань. Відповідно плануються нововведення та зміни в українських законах та кодексах.

Президент підписав закон про георафічні бренди

"Законом передбачено вдосконалення правового регулювання відносин у сфері інтелектуальної власності щодо правової охорони географічних найменувань шляхом внесення відповідних змін до низки законів та кодексів", - йдеться в повідомленні ОП. Офіс президента

Відзначається, що прийняття даного закону проходить в рамках виконання Україною своїх зобов'язань згідно угоди про асоціацію. Закон про географічні назви був прийнятий депутатами 20 вересня. У Верховній Раді за нього проголосувало 227 народних обранців.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Класична гуцульська бринза

Справка:

Географічне найменування - це назва продукту, який виробляється лише на певній території. За межами України - це коньяк, шампанське, сир фета та інші. Взамін їм українці можуть виробляти свої вітчизняні продукти: гуцульську бринзу і мелітопольські черешні.

Нагадаємо, раніше розповіли, як зареєструвати торгову марку в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська оцінила стиль Марини Порошенко

Також "Знай.ua" писав, що українців здивував кортеж Лукашенка і Зеленського