Європейський Союз продовжив санкції для Росії. Зокрема, ЄС ввела санкції за поширення хімічної зброї, в тому числі введені після отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

Про це йдеться в рішенні Ради ЄС, яке оприлюднили на офіційному сайті у понеділок, 14 жовтня.

Євросоюз продовжив антиросійські санкції
Євросоюз продовжив антиросійські санкції

Санкції проти країни-агресора будуть діяти до 16 жовтня 2020 року. Санкції включають заборону на поїздки до Європейського союзу, замороження активів осіб та підприємств, причетних до застосування чи поширення хімічної зброї.

Йдеться про обмежувальні заходи щодо 9 фізичних осіб. Із них п'ятьох пов'язують із сирійським режимом. Ще четверо, за даними ЄС, причетні до отруєння Скрипалів. У санкційному списку також одна юридична особа – Центр наукових досліджень у Сирії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський стікав кров'ю, а Каменських врятувало мужнє плече Потапа: страхітливі таємниці життя публічних людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, Трамп не на жарт розізлився, у США готують санкції проти Туреччини: "Просить, щоб ми цього не робили…".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський терміново звернувся до українців напередодні Дня Захисника, відчуває недобре: "Ніколи цього не допущу".