Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Японії зустрівся з керівництвом Японської асоціації нової економіки (JANE). Глава держави заявив, що в українських університетах планують створювати стартап-платформи.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зеленський заявив, що ІТ-сектор є одним з найбільш динамічних в Україні, та розповів про плани його розвитку. Йдеться, зокрема, про вдосконалення правового поля України та системи оподаткування у галузі ІТ й розбудову національної інноваційної системи.

"Плануємо розвиток інноваційної інфраструктури шляхом відкриття бізнес-інкубаторів, акселераторів та інноваційних платформ, відкриття знакових R&D-центрів світових корпорацій, створення інноваційних чи стартап-платформ у закладах вищої освіти", – розповів президент України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Прес-служба Офісу президента зазначає, що японські інвестори зацікавилися проектом "держава у смартфоні", який Зеленський та уряд намагаються втілити в Україні.

Представники асоціації розповіли Президенту України про приклади найуспішніших інноваційних проектів застосування в Японії штучного інтелекту, що вже довели ефективність у різних сферах життя. Йдеться, зокрема, про туризм, розваги та кібербезпеку.

Зазначимо, що 11 липня в Україні запрацював Фонд підтримки стартапів. На його фінансування цього року виділили 300-350 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Путін з Ердоганом оголосили доленосне рішення щодо Сирії: "Джерело миру" припиняється.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук позбавив Київську область вищого керівництва: "І так, поки не знайдемо чесних та добросовісних".