Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що антикорупційні органи не бачили свідка пропозиції хабара депутатам фінансового комітету, про якого говорить лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

За єдиним свідком у справі про хабарі ″слугам народу″ полюють у НАБУ та САП, а він йде свідчити до СБУ. В ефірі програми ″Право на владу″ керівник фракції партії ″Слуга народу″ Давид Арахамія пояснив, що повів свідка до СБУ, бо йому зателефонував і попросив про це голова СБУ Іван Баканов. Хоча справу розслідує НАБУ.

В ході програми, Давид Арахамія заявив, що депутат від “Слуги народу”, котрому пропонували хабар у Верховній Раді за провал голосування за законопроект про ліквідацію фірм-прокладок, уже дав свідчення правоохоронним органам.

На уточнююче заптання Холодницького, Арахамія відповів, що ходив з ним до СБУ та безпосередньо Івана Баканова.

Така поведінка дещо обурила голову САП Назара Холодницького.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

″Я вас поінформую, якщо ви ще не знаєте. Справа в Національному антикорупційному бюро. Орган слідства – НАБУ, а процесуальний керівник – САП. Я питав і директора НАБУ Артема Ситника, і в генпрокурора Руслана Рябошапки. Ніхто не знає, куди ходив свідок", – заявив Холодницький.

″Голова СБУ Баканов дзвонив мені особисто, щоб я привів свідчити депутата, якому нібито пропонували хабар у Верховній Раді″, - відповів йому на це Арахамія.

Холодницький підкреслив, що Іван Баканов і Служба безпеки не є частиною сторони обвинувачення у цій справі, не розслідує її і не здійснює жодних оперативних дій у цьому провадженні.

″Я наполегливо прошу вас: ми домовимося про час після ефіру, і приведіть свідка до компетентного органу, який розслідує це провадження″, – сказав керівник САП.

«Мені зателефонував Баканов».

Арахамія: «Мені зателефонував Баканов». За єдиним свідком у справі про хабарі «слугам народу» полюють у НАБУ та САП, а він йде свідчити до СБУ. В ефірі програми «Право на владу» голова фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія пояснив, що повів колегу-нардепа зі своєї фракції до СБУ, бо йому зателефонував і попросив про це голова СБУ Іван Баканов. Хоча справу розслідує НАБУ.

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 24 oktober 2019

Нагадаємо, Разумков прокоментував корупційний скандал зі "слугами народу"

Як повідомляв портал Знай.ua, Арахамія пройшов перевірку на детекторі брехні

Також Знай.ua писав, чому соратникам Володимира Зеленського доводиться проходити детектор брехні.