Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька відзвітувала про перших 50 днів роботи нового уряду. Вона зауважила, що цей період був не простим.

Відповідний допис чиновниця опублікувала на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Перші 50 днів були не простими. Але в моєму пріоритеті та команди МОЗ – люди, заради яких ми працюємо. Забезпечення ліками, покращення медичних послуг та доступу до них - наші головні досягнення у ці перші 50", - йдеться у дописі Скалецької.

Зоряна Скалецька
Зоряна Скалецька

Очільниця міністерства охорони здоров'я розповіла про те, що у бюджеті на 2020 рік збільшили видатки на закупівлю ліків на 3,6 млрд грн. Також було затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби. Окрім того, затверджені документи з розподілу та поставки препаратів для лікування хворих на онкологію, онкогематологію, вірусних гепатитів B і С, орфанних метаболічних захворювань, легеневої артеріальної гіпертензії. Скалецька обіцяє, що скоро вони з'являться у лікарнях України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Окрему увагу міністр звернула на покращення медичних послуг доступу до них. Зокрема, у МОЗ розпочали активний діалог з керівництвом областей і міст щодо впровадження рішень з трансформації системи охорони здоров’я. Було розроблено методики моделювання мереж первинної та спеціалізованої медичної допомоги.

"Це тільки початок 🤝 Сподіваюсь, що наступні 50 будуть ще продуктивнішими 💪", - резюмувала Скалецькаю

#50днівуряду #урядтехнократів Перші 50 днів були не простими. Але в моєму пріоритеті та команди МОЗ – люди, заради...

Geplaatst door Zoryana Skaletska op Zaterdag 19 oktober 2019

Нагадаємо, керівниця МОЗ Зоряна Скалецька терміново звернулася до українок: "Не варто боятися цього".

Як повідомляв портал Знай.uа, Романенко попередив Зеленського про фатальну помилку: "Став заручником цієї...".

Також портал Знай.uа писав, що Горбатюк після звільнення зізнався, що не так зі справами Майдану: "Зеленський вважає...".