В найближчому майбутньому вибори на окупованому Донбасі не передбачаються, бо є ряд певних проблем, які унеможливлюють цей процес. Про це розповів новий глава Центральної виборчої комісії Олег Діденко в інтерв'ю для видання Фокус.

Як відзначається, глава ЦВК розповів про ряд перешкод, через які вибори на Донбасі провести не можливо.

"Україна повинна взяти під контроль державний кордон, іноземні збройні формування з цієї території потрібно вивести. Зеленський відкрито говорить, що вибори під дулами автоматів не відповідатимуть стандартам. Крім того, необхідно законодавчо врегулювати це питання", - зазначив Діденко.

Діденко

Також він додав, що наразі в країні діє закон про правовий режим на окупованих територіях, який передбачає, що вибори на окупованих територіях провести не можна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Щоб хоча б теоретично говорити про проведення виборів на цих територіях, потрібно прийняти інший закон. Це компетенція Верховної Ради. Які вона пропише процедури, що передбачить, поки прогнозувати складно", - підкреслив глава ЦВК.

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр підтвердив зустріч із Зеленським

Як повідомляв портал "Знай.ua", в ОБСЄ показали, що відбувається в Золотому

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський побував на церемонії інтронізації імператора Нарухіто