Під час розмови Трампа і Зеленського в Овальному кабінеті був присутній перший свідок – чиновник Александер Віндман. Підполковник, високопоставлений співробітник Ради національної безпеки США Відман дасть свої свідчення в рамках розслідування про імпічмент Дональда Трампа в Конгресі.

Віндман є першим свідком, який був в Овальному кабінеті під час розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

"Я не думав, що було б доцільно вимагати, щоб іноземне уряд розслідувало дії громадянина США, і я був стурбований про наслідки підтримки України з боку уряду США", - говорить він.

Наголошується, що Віндман може розповісти Конгресу, що він повідомив про телефонному дзвінку Трампа з Зеленським головному юристу Ради нацбезпеки після прослуховування розмови з ситуаційної кімнати Білого дому разом з іншими представниками національної безпеки США.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Я усвідомив, що якби Україна продовжила розслідування щодо Байдена і "Бурисм", це, ймовірно, було б витлумачено як підкилимна гра, яка, безсумнівно, призведе до того, що Україна втратить двопартійну підтримку, яку вона досі отримувала" , - сказав він.

Раніше повідомлялося, що критики президента США наполягають, що він використав затримку військової допомоги Україні, щоб підштовхнути український уряд до розслідувань, які могли б зашкодити його суперникові на майбутніх виборах президента ‒ демократа Джо Байдена

Нагадаємо, конгрес США показав всьому світу головний доказ проти Трампа.

Як повідомляв Знай. ua, Трамп зробив сенсаційне визнання на весь світ, деталі.

Також Знай. ua писав, що американський дипломат дав доленосне показання, "вголос і публічно".