29 жовтня, вівторок, Вадим Пристайко, міністр закордонних справ України, під час інвестфоруму в Маріуполі заявив, що в Золотому, Луганська область, почнеться довгоочікуване розведення військ на Донбасі.

О 13:41 Операція об'єднаних сил на своїй офіційній сторінці в Facebook підтвердила цю інформацію та опублікувала відповідний пост.

Повідомляємо, що сьогодні, 29 жовтня 2019 року, о 12.00 годині розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально)...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 29 oktober 2019

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

ООС повідомили, що "О 12.00 годині розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня".

ООС також уточнили в повідомлення, що представники СММ ОБСЄ підтвердили те, що процес розведення сил розпочався. ООС додають, що з боку України будуть прикладені всі можливі зусилля, щоб не послабити "оборонні можливості українських підрозділів" під час розведення військ.

У повідомленні також пояснили, що розведення військ проводять для того, щоб забезпечити належною безпекою на "зазначених ділянках розведення, збереження життя та здоров’я мирних жителів та військовослужбовців".

Також в ООС спростували інформацію, що обстріл, про який повідомляли напередодні, пройшов у зоні розведення військ.

Нагадаємо, раніше в Золотому відкрили вогонь по роззброєних Зеленським добровольцях: "Продовжимо залишатися".

Також Знай.uа писав, що Романенко розповів про гострих кутах для Зеленського після ситуації в Золотому: відео.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Золоте нагрянула поліція через ситуацію з добровольцями: деталі.