Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон №1225, який визначає підстави та умови притягнення до матеріальної відповідальності військовослужбовців і поліцейських, винних у заподіянні шкоди військовому та іншому майну під час виконання службових обов'язків. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

За закон про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб народні депутати голосували 3 жовтня, документ був прийнятий 276 голосами.

Закон про матеріальну відповідальність військовослужбовців набрав чинності

Закон поширюється на військовослужбовців під час виконання обов'язків, військовозобов'язаних та резервістів під час зборів, осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів спеціального призначення, Державної служби спеціального зв'язку, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, сил цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби, Державного бюро розслідувань.

Притягувати до матеріальної відповідальності будуть за завдану шкоду, протиправну поведінку особи у зв'язку з невиконанням або неналежним виконанням службових обов'язків, причинний зв'язок між протиправною поведінкою особи та завданою шкодою, вину посадової особи у завданні шкоди.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Закон про матеріальну відповідальність військовослужбовців та поліцейських набрав чинності

Законом передбачена обмежена, повна і підвищена матеріальна відповідальність. У документі перераховані випадки, в яких службова особа несе повну матеріальну відповідальність в повному обсязі завданої шкоди з її вини. Також документ містить порядок встановлення розміру завданої шкоди, проведення відповідного розслідування та порядок стягнення.

Службова особа може бути притягнуто до матеріальної відповідальності протягом 3 років з моменту виявлення нанесеного збитку.