Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Форумі єдності в Маріуполі розповів про мінський процес. За словами українського лідера, завершити війну і повернути території Україні можливо лише завдяки дипломатії і санкцій. Про це стало відомо в середу, 30 жовтня, з повідомлення прес-служби Президента.

За словами Зеленського, на важливому шляху до миру важливі Мінський процес і зустріч лідерів країн у нормандському форматі.

Зеленський на інвестиційному форумі в Маріуполі
Зеленський на інвестиційному форумі в Маріуполі

"Нам потрібен мир на наших умовах? Для цього у країни повинна бути сильна позиція. Вона можлива при збереженні санкцій. Саме тому сьогодні так важливі Мінський процес і зустріч в нормандської форматі. Вона має відбутися. І ми повинні вирішувати всі питання не в телефонних розмовах, а дивлячись один одному в очі. Щоб припинити війну і повернути наші українські території", - підкреслив глава держави.

Володимир Зеленський уточнив, які саме етапи доведеться пройти Україні, суспільству та кожному громадянину задля досягнення миру в державі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Зі слів глави держави на першому етапі потрібно завершити гарячу стадію конфлікту та припинити вогонь. Лише тоді Україна отримає реальний шанс повернути Крим і Донбас.

Він підкреслив, що закінчення війни і повернення всіх українських територій можливі єдиним шляхом - шляхом дипломатії і санкційного тиску.

А поки що слід будувати успішну та заможну демократичну країну. І для цього, за словами Зеленського, держава повинна не втратити найголовніше - свідомість українських громадян на окупованих територіях.

Нагадаємо, раніше СЦКК опублікував фото наслідків обстрілу бойовиками Золотого-4.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський назвав головні етапи для досягнення миру: при яких умовах на Донбасі припинять стріляти.

Також Знай.uа писав, що Юрій Корявченков пояснив ситуацію з хором Верьовки.