Президент Чехії Мілош Земан запросив на прийом у Празький град представників прокремлівської кримськотатарської організації і визнав анексований Крим частиною Росії. Про це пише видання Denik N.

Представник організації "Къырым бирлиги" Таміла Німетуллаєва відвідала президентський палац з нагоди 101-ї річниці утворення Чехословаччини.

Мілош Земан

"ЄС і його лідери ніколи не зустрічалися з цими псевдопредставниками кримських татар і не мали відносин з ними. Для ЄС законними представниками є представники меджлісу і ряду інших кримських організацій, які зараз діють в Україні", - заявив колишній пресаташе представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

Примітно, що організація відразу повідомила про урочистий прийом у президента Чехії у своєму Facebook.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Президент Чехії Мілош Земан — європейський політик, який визнав Республіку Крим частиною Російської Федерації. Чеська Республіка-дружня нашій країні держава", - йдеться в повідомленні організації.

Geplaatst door Къырым Бирлиги op Donderdag 12 april 2018

При цьому у Земана не змогли пояснити, чому представників конкретно цієї організації запросили на святкування.

У свою чергу прес-секретар президента Їржі Овчачек підтвердив, що Земан визнав Крим частиною Росії.

"Люди мають різні думки. Я пережив 1980-ті, коли нас змушували мати одну думку. Я не хочу цього часу назад", - підкреслив Овчачек.

Нагадаємо, Facebook верифікував сторінку Аксьонова в якості глави Криму, чим, по суті, визнав російський статус окупованого півострова.

Як повідомляв портал Знай.uа, Данія дала офіційний дозвіл Росії на будівництво "Північного потоку-2".

Також портал Знай.uа писав, що РФ перед американськими виборами тестує нові тактики дезінформації на Африці через Facebook.