Прес-служба Офісу президента України повідомила, що Президент України Володимир Зеленський обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель ситуацію на Донбасі.

Як передає Politeka, телефонна розмова між главами держав відбулася вчора ввечері, 30 жовтня.

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Ангелою Меркель

Лідери України та Німеччини говорили про підготовку до зустрічі в Нормандському форматі. Володимир Зеленський поінформував Ангелу Меркель про ситуацію з безпекою на Донбасі Також український лідер наголосив на важливості позиції ФРН в підтримці України.

"Ангела Меркель висловила підтримку зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, і привітала прогрес, досягнутий у питанні розведення сил і коштів Золотом. Обговорювалися перспективи розведення поблизу Петровського – після закінчення семи днів тиші" Прес-служба ОПУ

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зеленський провів телефонну розмову з Меркель

Володимир Зеленський і Ангела Меркель обговорювали питання транзиту російського газу по території України. Сторони зійшлися на думці про необхідність посилення взаємодії в цьому напрямку. Раніше, 28 жовтня, в Брюсселі відбулися тристоронні газові консультації між Україною, ЄС та РФ.

Нагадаємо, раніше Зеленський назвав головні етапи для досягнення миру на ДОнбасі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський розповів, що дасть зустріч у нормандському форматі

Також "Знай.ua" писав, що президент Чехії публічно визнав Крим частиною Росії