Президент України Володимир Зеленський розпочав зустріч з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Гарант також відкрив засідання Комісії Україна – НАТО у Києві.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Дякуємо за незмінну позицію союзників щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України та невизнання анексії Криму. Вдячні за наполегливі вимоги НАТО до Росії припинити агресивні дії та вивести війська з окупованих територій України", – сказав глава держави під час відкриття.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна є партнером Альянсу й надалі робитиме внесок у безпеку на євроатлантичному просторі та за його межами. Президент нагадав, що торік на саміті у Брюсселі лідери країн Альянсу підтвердили рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна має бути членом НАТО й заявив, що цінує таке рішення.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Зі свого боку ми розуміємо, що тільки ефективні реформи є запорукою нашого членства в Альянсі. Ми віддані трансформації України відповідно до стандартів НАТО й саме на цьому фокусуємо наші спільні зусилля", – підкреслив президент.

Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне поглибити співпрацю з НАТО для зміцнення обороноздатності, посилити стійкість країни до сучасних загроз та підвищити взаємодію зі структурами Альянсу.

"Ми вдячні, що Альянс продовжує надавати нам політичну та практичну допомогу, особливо у реформуванні сектору безпеки та оборони. Гарною основою для цього є комплексний пакет допомоги НАТО, ухвалений у 2016 році. Сподіваємося, що він буде доповнений, оновлений та розширений додатковими проектами й заходами", – наголосив він.

Крім того, за словами Глави держави, Україна розраховує на прискорення процесу досягнення українськими Збройними силами сумісності з силами НАТО. За словами Володимира Зеленського, Україна зацікавлена у посиленні взаємодії з НАТО з метою відновлення стабільності та безпеки у Чорноморському регіоні.

Участь Президента України Володимира Зеленського у засіданні Комісії Україна-НАТО.

Участь Президента України Володимира Зеленського у засіданні Комісії Україна-НАТО.

Geplaatst door Офіс Президента України op Donderdag 31 oktober 2019

Як відомо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у середу, 30 жовтня, прибув до Одеси. 31 жовтня у Києві Столтенберг головуватиме на зустрічі комісії Україна-НАТО за участі президента Володимира Зеленського. У цей день генсек НАТО виголосить промову у Верховній Раді.

Нагадаємо, Білецький звинуватив Зеленського у брехні з розведенням сил в Золотому: "Для нього це норма".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди і захищай, Боря...".