Фракція «Слуга народу» викликає все більше здивування і питань. Особливо, аналізуючи останні події. Спочатку голова Комітету з питань зовнішньої політики Богдан Яременко на очах у всіх в сесійній залі замовляє повію, потім в очі бреше, що це була провокація і в результаті все-таки кається перед усіма. І його не тільки не попросили скласти мандат, як було з нардепом Андрієм Мірошником у колишньому скликанні, але навіть залишили на посаді. Керівництво фракції тим самим показує, що їм все одно які люди у них в партії, головне, щоб вони «правильно» голосували.

Але вже і з цим починають виникати питання. Якщо кілька місяців тому фракція «Слуга Народу», як один голосувала за ті чи інші законопроекти, то зараз все частіше виникають розбіжності в поглядах.

Зрадники чи особистості?

Яскравим прикладом цього служить голосування за затримання і арешт народного депутата з групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича.

«Нам усім чітко сказали, що потрібно підтримати це, фракція повинна була вся проголосувати, - сказав нам один з депутатів більшості, який побажав залишитися невідомим. - Але як ми пізніше побачили, люди близькі до Коломойського не стали голосувати».

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Голосування за арешт Дубневича взагалі могло зірватися, так як з «Слуг народу» набралося лише 208 голосів, врятували ситуації колеги з фракції «Голос». Соратники Зеленського відразу ж стали шукати, хто ж пішов проти волі партії, навіть роздрукували поіменне голосування для цього, щоб викрити «зрадників».

Як ми бачимо, «на манежі» все ті ж: Олександр Дубинський, Ольга Василевська-Смаглюк, Олександр Ткаченко (безпосередньо пов'язані з телеканалом, що належить Коломойському - авт.), А також Макс Бужанський та інші.

Своєрідного «донощика» в цей раз зіграла «автор путчу» Ліза Богуцька, яка відразу ж опублікувала список прізвищ у себе в соціальній мережі.

«Пам'ятайте, я писала про корпоративну етику і про те, що не переношу на люди наші внутрішні проблеми. Їх мало, але вони є. Сьогоднішнє голосування - одне з них, - написала вона. - Моя думка така: якщо ми будемо шкодувати корупціонерів - гріш нам ціна. Тепер самі робіть висновки, дивлячись на ці списки».

Кругова порука

У самій фракції поки стримано коментують ці події.

«Звичайно, у кожного є право на окрему думку. Але при цьому є рішення фракції, які ми домовилися підтримувати, - сказав нам член фракції «Слуга Народу» Юрій Камельчук. - У нас колективна відповідальність».

Колега Камельчука Олена Мошенець розповіла, що інші «слуги» не голосували, тому що вважають, що рішення про затримання і арешт будь-якого громадянина повинні приймати не парламентарії, а правоохоронці в межах визначеної законом процедури.

«Генпрокурор пообіцяв, що все буде по закону, - сказала депутатка. - Однак суспільство обурене присутністю в Офісі Генпрокурора скандального прокурора Костянтина Кулика, замішаного в гучних корупційних справах. Більше 60 депутатів вже підписали запит до Генпрокурора на відсторонення Кулика».

Яке покарання?

Відкритим залишається питання, як керівництво фракції вчинить з тими депутатами, які пішли проти політики партії і не голосували за арешт Дубневича. Поліграф у даному випадку не допоможе, як він не допоміг і в минулий раз.

«Зрозуміло, що депутати від «Слуги народу» не в захваті, коли з когось знімають недоторканність. Адже до них теж може справа дійти, - поділився з нами своєю думкою політтехнолог Микола Спиридонов. - Але я не думаю, що по Дубневичу буде скандал, оскільки голосів у результаті вистачило. Є інші приводи для розборок».

Нагадаємо, раніше Зеленський зустрівся з Генсеком НАТО

Як повідомляв портал "Знай.ua", Богдан стривожив заявою про стан Зеленського

Також "Знай.ua" писав, що Яременко вибачився за скандал у Раді