У "Європейській солідарності" назвали кримінальну справу проти нардепа Софії Федини політичним переслідуванням і обмеженням свободи слова.

У фракції Петра Порошенка "Європейська солідарність" заявили про переслідування свого депутата Софії Федини. Про це повідомили в прес-службі політсили.

"Порушення кримінальних проваджень за висловлювання члена нашої фракції Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій є переслідуванням за погляди і обмеженням свободи слова в Україні", - йдеться в заяві.

Також в "ЄС" відзначили, що переслідування за висловлювання порушують статтю 34 Конституції України, яка гарантує кожному громадянину право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань".

Крім того, у "Європейській солідарності" вимагають закрити кримінальні справи і не зачіпати демократію в Україні, "бо переслідуючи свободу слова ви зазіхаєте на зміну конституційного ладу".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Адже такі підходи точно віддаляють Україну від Європи, руйнуючи її імідж і створюють атмосферу, аналогічну північному сусідові", - резюмували у Порошенка.