У США оприлюднили стенограми свідчень колишнього спеціального представника США в Україні Курта Волкера. Волкера допитали у ході розслідування питання про імпічмент президента США Дональда Трампа.

Зі свідчень колишнього спеціального представника США в Україні випливає, що Трамп не хотів зустрічатись з Володимиром Зеленським й був не надто хорошої думки про українців. Такій оцінці Трампа посприяв колишній генеральний прокурор Юрій Луценко, який хотів зберегти за собою посаду генпрокурора України.

Курт Волкер
Курт Волкер

Свідчення Курта Волкера доволі одноманітні. Конгресмени намагались витягнути з дипломата свідчення про те, що умовою зустрічі Зеленського з Трампом, була згода Києва розслідувати конспірологічні теорії, пов'язані з Україною.

Волкер пояснив, що від перемоги Зеленського навесні цього року українська команда намагалася організувати зустріч із Трампом. І хоча ще 29 травня президент України отримав запрошення відвідати Білий дім, воно не містило дати. Далі, упродовж двох місяців, велись перемовини.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Володимир Зеленський і Дональд Трамп, РБК
Володимир Зеленський і Дональд Трамп, РБК

Волкер намагався пояснити конгресменам, що не бачив великої проблеми у згадці компанії, бо сама Burisma була корумпована і не було проблеми з тим, щоб розслідувати її діяльність, тоді як "ніхто не вимагав згадувати розслідування Байденів". Конгресмени ж постійно уточнювали, чи не бачить Волкер, що говорячи про Burisma, українці добре розуміли, що справа саме в Байдені.

Нагадаємо, що Путіна нарешті приборкали "гамівною сорочкою", у мережі не стримують сміху: "Незвичайний псих".

Як повідомляв портал Знай.uа, Конгрес США оприлюднив лист Трампа до Зеленського: "Американський народ готовий…".

Також портал Знай.uа писав, що з'явилися нові деталі суїциду 13-річного українця у Китаї: "Ви підписали смертний вирок".