Відома своїми націоналістичними поглядами колишня депутатка Верховної Ради України від ВО "Свобода" Ірина Фаріон різко висловилася про російськомовних українців. За її словами, вони не мають права розмовляти російською, якщо живуть в Україні.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "НТА".

Фаріон сказала, що "немає російськомовного українця, а є лише москаль". Колишня депутатка закликала усіх російськомовних громадян вивчити українську мову.

Ірина Фаріон
Ірина Фаріон

На уточнююче запитання ведучої щодо того, чи можна назвати російськомовних українців, які захищають територію країни на Донбасі "москаляма", Фаріон відповіла ствердно. Так, усіх бійців ЗСУ, які говорять по-російськи, Фаріон назвала "москалями".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Можу запросто назвати їх москалями. Чому ви говорите російською мовою? Ви живете на якій землі? На українській. Ви який хліб їсте?.. Якого ви вчепилися в цю мертву мову? Чому ви так панічно за це тримайтеся?" — заявила Фаріон.

Фаріон вважає, що багато її співвітчизники використовують російську, тому що лінуються вивчити українську.

Нагадаємо, що Пальчевський з гумором нагадав Зеленському про "посадки": "Яку весну мав на увазі президент?".

Як повідомляв портал Знай.uа, Путін намагався розв'язати ще одну війну: відправив два контейнери грошей, деталі.

Також портал Знай.uа писав, що Богдан відповів на головне питання українців про продаж землі: хто та коли зможе отримати заповітні "сотки".