Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі в Нормандському форматі з главою Кремля Володимиром Путіним запропонує свій план по Донбасу. Про це повідомляє Telegram-канал "Легітимний", посилаючись на джерело в ОПУ.

За інформацією джерела, в Парижі планують обговорити такі блоки місій:

- обмін полоненими;

- зняття економічної блокади з "Л/ДНР" і повернення підприємств під українську юрисдикцію;

- новий закон про особливий статус Донбасу;

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

- розведення озброєння, контроль кордонів, миротворці.

Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента
Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента

"Вибори на окупованому Донбасі будуть обговорювати в загальній концепції, але до вирішення цього питання ще дуже далеко, спочатку треба вирішити питання з розведенням озброєння, а також контролем кордонів (швидше за все миротворці будуть посередині або місія ОБСЄ). Звичайно, будуть обговорювати питання про амністію. Швидше за все, буде торг про саму концепцію, хто потрапить під амністію, а хто ні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, якщо сторонам вдасться домовитися, то наступна "нормандська зустріч" може відбутися навесні 2020 року.

Нагадаємо, Зеленський зізнався, про що буде говорити на Нормандському форматі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський прийме важливе рішення після "нормандської зустрічі".

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський провів телефонні переговори з французьким президентом Еммануелем Макроном.