Заступник міністра МЗС Олена Зеркаль підтвердила свій намір піти з посади в Міністерстві закордонних справ. Вона це зробить з наступного тижня.

Відповідну заяву дипломат зробила у програмі "Он воно як" на 24 каналі.

"На цьому тижні я виконаю своє останнє завдання – проведу процесуальне слухання в Гаазі за новим арбітражу, що стосується наших військових кораблів, які були затримані рік тому і утримувалися Росією, і наших моряків. І все, як я і обіцяла", – наголосила Зеркаль.

Вона підкреслила, що їй потрібно зробити перерву.

Олена Зеркаль, Уніан
Олена Зеркаль, Уніан

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"А щодо завдань, які переді мною стояли або будуть стояти, – я завжди шукала собі щось, що мене цікавило, що було великим викликом, через що ніхто не хотів братися і мав сумніву, це можна зробити", - додала вона.

При цьому Зеркаль зазначила, що ніколи не бачила себе в Офісі президента, але "указ президента" про її призначення вийшов ще до того, як з нею провели розмову про це.

"Я не можу робити опір (Росії, - прим. ред), будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента", - пояснює вона.

Нагадаємо, глава МЗС Пристайко стривожив заявою.

Як повідомляв Знай. ua, у МЗС Казахстану відхрестилися від пропозиції Назарбаєва про "допомогу".

Також Знай. ua писав, що Зеленського їде глава МЗС Німеччини.