Стало відомо, що тимчасовий повірений у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор підтримав українців в День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Про це він повідомив у відеозверненні на своїй сторінці в соціальної мережі Twitter.

"Це був штучно створений голод. Це була трагедія, це був злочин. Приймалися закони, щоб посилити цей голод. Серед них — "закон про п'ять колосків". Ці колоски нагадують нам про загиблих", - заявив Тейлор.

Також він навіть не сумнівається в тому, що жертви Голодомору ніколи не будуть забуті. А Америка сумує з нагоди днів пам'яті про трагедію разом з Україною.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

У Державному департаменті США в контексті Голодомору пов'язали дії радянського режиму з сучасної агресією Російської Федерації.

"В цьому листопаді ми шануємо і згадуємо мільйони українців, які загинули 86 років тому під час Голодомору, жахливого голоду, створеного варварською політикою сталінського режиму", - сказав речник Держдепу Морган Ортагус у відеозверненні.

До того ж, представник Держдепу стверджує, що СРСР спровокував масовий голод, загибель і людські страждання серед українського народу.

"Хоча ця жахлива трагедія була одним з найбільш жорстоких подій ХХ століття, Радянському союзу не вдалося зламати дух українського народу", - підкреслила прес-секретар Держдепу США.

Нагадаємо, що у цьому році, 23 листопада, в Україні проходять пам'ятні заходи присвячені жертвам Голодомору.

Як повідомляв портал Знай.ua, український блогер Романенко пояснив, чому не буде ставити свічку в День пам'яті жертв Голодомору.

Також портал Знай.ua писав, що по всій Україні і світі вшановують пам'ять жертв Голодомору. А отже, з'явилися жахливі подробиці того, на що змушені були йти люди, щоб вижити в ті страшні часи.