Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський здивував українців несподіваною заявою. Виявляється, в бюджеті закладено 440 млн грн на створення телеканала, який буде мовити на території окупованого Донбасу. Про це він розповів в інтерв'ю "Новому часу".

Обстріли на Донбасі, фото: пресцентр ООС
Обстріли на Донбасі, фото: пресцентр ООС

За словами Бородянського, мовлення буде здійснюватися на базі каналу UATV. Наразі чиновники ведуть переговори про наявність на цьому телеканалі контенту українських телевізійних груп. Спеціально для цього в бюджеті передбачено кілька сотень мільйонів гривень.

"У нас є на UATV приблизно 440 млн грн. На наш погляд, на сьогоднішній день цього достатньо. Далі будемо дивитися", - підкреслив він.

Ситуація на Донбасі, фото: riafan
Ситуація на Донбасі, фото: riafan

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також Бородянський припускає, що мовити телеканал буде українською і російською мовами. Концепція каналу передбачається інформаційно-розважальна.

30 жовтня Бородянський стверджував, що канал мовлення на непідконтрольну Україні територію Донбасу буде готовий через три місяці.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики запропонував обкласти податком YouTube, Netflix і інші компанії.

Також портал Знай.uа писав, що новий указ Зеленського викликав неоднозначну реакцію серед журналістів.