Джордж Кент, заступник помічника держсекретаря США, розповів в інтерв'ю у Вашингтоні, США, що українське питання у слуханні у справі імпічменту Трампа не вплинув на підтримку США у бік України.

"США продовжують стояти разом з Україною з такою ж твердою рішучістю, як і раніше. Американська підтримка України є двосторонньою - як з боку демократів, так і республіканців в Палаті представників і в Сенаті, а також на рівні Конгресу і адміністрації США. Нічого не змінилося", - пояснив Джордж Кент журналісту видання Укрінформ.

Джордж Кент, фото Getty Images
Джордж Кент, фото Getty Images

За словами представника Державного департаменту США, обсяг підтримки України у військовій та економічній сфері, а також у сфері розвитку демократії збільшується регулярно з 2014 року.

"Наша політика підтримки України, протистояння російської агресії, реформування українських інститутів, економіки, боротьби з корупцією так само не змінилася", - додав Кент.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кент зазначив, що у Вашингтоні в даний момент неспокійна політична обстановка, проте він уточнив, що: "Політика США не змінилася і підтримка триває".

Володимир Зеленський і Дональд Трамп, РБК
Володимир Зеленський і Дональд Трамп, РБК

Нагадаємо, що проти Дональда Трампа запустили процедуру імпічменту демократи після його розмови з Володимиром Зеленським, президентом України. Трампа звинувачують у тому, що він разом з наближеними до нього намагався втягнути Україну в майбутні вибори президента США і чинив тиск на Зеленського.

Нагадаємо, раніше слідом за Волкером з Конгресу полетять інші чиновники: скандал з Трампом і Зеленським набирає обертів.

Також Знай.иа писав про витівки Луценка та переобрання Порошенко: Джордж Кент дав свідчення у справі про імпічмент Трампа.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що розмова Трампа з Зеленським може обернутися імпічментом: у Конгресі США почали публічні слухання, пряма трансляція.