Народний депутат від фракції президента України Володимира Зеленського "Слуга народу" Максим Бужанський заявив у своєму Telegram-каналі, що офіційне число жертв Голодомору перебільшують.

"Знаєте, є люди, для яких смерть нічого не значить. Ні смерть однієї людини, ні смерті тисяч, ні смерті мільйонів. І намагаючись зробити свою фальшиву скорботу гротескнішою, вони кидають на ваги смерті все нові і нові цифри, впиваючись їхнім жахливим нарощуванням, немов приносячи жертви якомусь мерзенному ідолу", - заявив Бужанський на своєму каналі.

Скріншот поста Макса Бужанського
Скріншот поста Макса Бужанського

Далі він продовжує свою думку: "Їм мало 3 мільйонів 700 тисяч померлих під час Голодомору. Їм мало 27 мільйонів, які загинули у Великій Вітчизняній Війні. Їм хочеться додати щось від себе. Щоб всі оплакували 3,7 і 27 мільйонів, а вони десять і сорок".

Скріншот поста Макса Бужанського
Скріншот поста Макса Бужанського

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Бужанський заявив, що, щоб збільшити реальні цифри, до числа загиблих стали додавати ненароджених.

Потім Бужанський написав: "Маю сказати одну вкрай неприємну річ. Тим сказати, хто бездумно ведеться на цей обман. З 1992 до 201 року населення України скоротилося на 20 мільйонів осіб... Так ось, якщо вважати ненароджених, ми втратили щонайменше 40 мільйонів. Без війни, без голоду, без катастроф, 40 мільйонів осіб. Живіть із цим. Або припиніть нагромаджувати смерті мільйонами".

Скріншот поста Макса Бужанського
Скріншот поста Макса Бужанського

Відповідно до останніх підрахунків, в результаті Голодомору 1932-1933 років загинуло 4,5 мільйона українців. Всього кількість жертв від голоду, влаштованого керівництвом СРСР на той час, складає 15 млн людей.

Нагадаємо, раніше Богдан неоднозначно звернувся до Бужанського зі "Слуги народу": "Час застосовувати силу".

Також Знай.uа писав, що нардепи з Дніпра похвалилися зарплатою за "трудодні" в Раді: тільки спокійно.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що "Слуги народу" набрали нових нардепів: хто приєднався до скандальної "сім'ї" Зеленського.