На днях комітет з відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) зробив гучну заяву щодо РФ. Відтак, він рекомендував виконкому організації відсторонити російських спортсменів від міжнародних змагань на 4 роки. Заборона стосуватиметься не тільки Олімпіади, а й інших змагань, пише The New York Times.

Як відзначається, наразі комітет ще дозволив спортсменам із Росії брати участь в Олімпійських іграх-2020 у Токіо, щоправда, виключно під нейтральним прапором. Однак це не всі тимчасові заборони: у разі перемоги спортсменам забороняється підіймати прапор Росії та не виконувати державний гімн.

Путін показує нецензурний жест, фото - Newstube.Ru
Путін показує нецензурний жест, фото - Newstube.Ru

Водночас, російські посадовці не матимуть права ходити на офіційні спортивні заходи, а щодо самої РФ, то вона не зможе не лише проводити, а й претендувати на проведення спортивних заходів на час дії санкцій.

Як підкреслюється, запропоновані санкції WADA стосуватимуться не лише найближчих Олімпійських ігор, а й усіх спортивних змаганнях, які проводять організації-підписанти статуту WADA, зокрема ФІФА, яка організовує чемпіонат світу з футболу у 2022 році в Катарі. Щоправда, остаточне рішення буде прийняте 9 грудня на засіданні ради в Парижі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський у випуску "Відверто з президентом" пообіцяв, що незабаром Росія поверне всю "начинку" захоплених рік тому кораблів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський влип у гучний скандал через Голодомор

Також Знай.ua писав, Зеленський зробив гучну заяву щодо ґвалтівника Іванісова