"Слуга народу" найближчим часом представить нового голову комітету з міжнародної політики і міжпарламентського співробітництва. Після скандалу з інтимним листуванням Богдана Яременка у Верховній Раді, його було звільнено із займаної посади.

Наразі розглядаються шість кандидатів, серед яких Святослав Юраш, Єлизавета Ясько, Михайло Ананченко, Галина Михайлюк, Олександр Мережко та Марина Бардина, повідомляє видання КП.

Святослав Юраш, фото: UA.Portal
Святослав Юраш, фото: UA.Portal

Святослав Юраш став наймолодшим в історії народним депутатом України – його обрали у 23 роки. Входить до складу комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва та очолює підкомітет з питань зв'язків і захисту прав та інтересів українців за кордоном. Є членом Постійної делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ. Народився у Львові, у 2014 році займався прес-центром Євромайдану.

Єлизавета Ясько очолює українську делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи та входить до складу Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва. Також вона очолює підкомітет з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх і багатосторонніх відносин. Народилася в Києві. В Раду пройшла у списку партії "Слуга народу".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Михайло Ананченко, фото: My.ua
Михайло Ананченко, фото: My.ua

Михайло Ананченко потрапив у Раду у 25 років. Є членом комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Очолює підкомітет з питань законодавчого забезпечення і контролю за діяльністю дипломатичної служби. Народився в Сумах, у ВР пройшов по списку партії "Слуга народу".

Галина Михайлюк є радником з питань підготовки законів Консультативної місії Європейського Союзу в Україні. У Верховну Раду пройшла у списку партії "Слуга народу". Більшу частину своєї кар'єри займалася науковою діяльністю. Їздить на Land Rover Feelander 2011 випуску.

Олександр Мережко, фото: kp.ua
Олександр Мережко, фото: kp.ua

Олександр Мережко є професором юридичних наук. Раніше викладав в Люблінському Католицькому університеті імені Іоанна Павла II в Польщі. Є фахівцем в питаннях філософії і теорії міжнародного права, цивільного права, а також міжнародного приватного права. Родом з Кіровоградській області, у ВР потрапив за списком від партії "Слуга народу".

Марина Бардіна є експертом в питаннях соціології та міжнародних відносин. Також вона є заступником комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва. Очолює підкомітет з питань дотримання Україною міжнародних зобов'язань в галузі прав людини та гендерної політики. Член Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Народилася в Полтаві.

Марина Бардіна, фото: Апостроф
Марина Бардіна, фото: Апостроф

Раніше Давид Арахамія говорив, що кандидатуру на місце Богдана Яременка затвердять після голосування всіх членів фракції. Однак, пізніше з'явилася інформація, що голосування буде не зовсім рівним. Повідомляється, що "слуги народу" повинні відправляти імена кандидатів на ім'я заступника фракції до 23:00 понеділка, 25 листопада. Проте голоси фракції нібито становитимуть 50%, оскільки інші 50% закріплені за Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, раніше "слугу" народу Яременка відправили у відставку після скандалу з інтимною перепискою у Раді

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Слуга народу" пішла по стопах Яременка і Киви

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського прокоментували судимість Іванісова