Милованов відшукав у Трудовому кодекмі ″ленінську″ норму, яка діє вже 100 років, але користь від неї сумнівна.

У Трудовому кодексі України існує норма, запроваджена у 1918 році ще ″вождем світового пролетаріату″. Це радянська норма про видачу молока за шкідливі умови праці. Про архаїчне положення Трудового кодексу повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

″В Україні — сучасній, європейській країні 21 століття — досі діє норма запроваджена у 1918 році Володимиром Леніним! Це радянська норма «молоко за шкідливі умови праці». Вона бере свій початок з особливого декрету Леніна, яким він зобов'язав видавати молоко голодуючим робітникам одного з заводів. Через рік така норма стала діяти в багатьох промислових підприємствах для підтримки фізичних сил працівників″, — повідомив Милованов.

За його словами, є дуже сумнівною користь такої норми щодо підтримки молоком працівників, які працюють у шкідливих умовах праці.

Зазначимо, що чинний нині Трудовий кодекс ухвалений ще у 1971 році Верховною Радою Українського РСР. Роботодавці та інвестори часто критикують його положення за те, що вони надто застарілі та ускладнюють процес найму та звільнення працівників.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше в уряді повідомляли, що розробляють новий Трудовий кодекс. Відповідно до нього, роботодавцям спростять процес звільненн працівників.

Як повідомляв портал Знай.ua, Милованов назвав, де найвищі зарплати в Україні

Також Знай.ua писав, Тимофій Милованов запропонував скасувати єдиний страховий внесок (ЄСВ), знизити податок на дохід фізосіб і переглянути інші податки.